Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rascal1234

18. 1. 2012 19:15
pan Kuras

Dobry den,

rad bych se zeptal, proc pan Kuras odesel? Jestli to neni nejaka privatni informace. diky

0 0
možnosti

Karel Zvára

19. 1. 2012 23:20
Re: pan Kuras

Technicky, myslím, že prostě neuhradil členský příspěvek na rok 2010 - ale jistě to nevím. Žádné jeho vyjádření ve smyslu odůvodnění jsem nezaregistroval. Takže se budete muset zeptat spíš jeho.

0 0
možnosti

Cowboy.from.hell

16. 1. 2012 16:16
:)

A stejně by sem ty internety zakázala! :-P

0 0
možnosti

Gulde

16. 1. 2012 9:03
Svobodní vs Piráti

Opravdu mne vůbec netěší, že Svobodní jakkoliv spolupracují se stranou, která se v zásadě opírá o marxistické myšlenky a místo členkých příspěvků se tam vybírá marihuana...Rv

0 0
možnosti

Karel Zvára

16. 1. 2012 9:27
Re: Svobodní vs Piráti

To máte těžké. Jedni nám nadávají do izolacionistů (že s nikým nespolupracujeme a "nemáme koaliční potenciál"), druzí se zlobí, že poskytneme prostor konkurentům, kteří jsou v dané otázce na stejné straně jako my (viz demonstrace 14. prosince - Bobošíková/D.O.S.T.) a Vy se zlobíte, že diskutujeme s Piráty na otevřené besedě (kam může přijít kdokoliv) a oceňujeme, že udělali konkrétní práci v oboru, kde se náš program sice neshoduje, ale není příliš vzdálený (tj. máme společné téma).

Pokud jste členem Svobodných, můžete takové věci ovlivnit v hlasováních na volené funkce a samozřejmě vlastní kandidaturou na funkce, na kterých byste to mohl změnit.

4 0
možnosti

Vin7

14. 1. 2012 9:41
Zbytek diskuse

Zdravím,

můžu se zeptat, jestli je někde dostupný zbytek diskuse? Hlavně by mě zajímala odpověď na první část dotazu Mikuláše Ferjenčíka ohledně operátorů (na konci), která se týkala vstupních nákladů pro nového operátora. Nehrozí, že když už byl trh v minulosti státem pokřiven určením dominantních operátorů, tak že oni dominantní operátoři budou mít takovou moc, že budou toto pokřivení moci udržet (i bez další pomoci státu)?

0 0
možnosti

Karel Zvára

16. 1. 2012 8:51
Re: Zbytek diskuse

Hezký den,

už jsem ji nahrál, link je v prezentaci (od času 0:07:00 do konce - vpravo nahoře). Také jsem změnil odkaz na video, teď tam je verze s prezentací na většině obrazovky.

Pokud jde o udržení dominantního postavení, pokračování té diskusi je skutečně ve druhém videu. Jsou v podstatě jen dvě možnosti: buď dominantní operátoři zvládnou inovovat a budou poskytovat stejně dobrou službu jako ostatní (potom dominanci udrží) nebo inovovat nezvládnou (potíž učit se, pomalé změny z důvodu mnoha klientů a smluvní vázanosti, ..) a potom je ostatní z pozice vytlačí.

Monopol/oligopol jako takový nám nevadí, pokud se zvládne udržet v postavení jen vlastními silami (tj. ve volné soutěži či hrozbě volné soutěže). Pokud to zvládne, poskytuje nejlepší poskytnutelný produkt v daném čase a místě.

0 0
možnosti

certik_bertik

13. 1. 2012 15:29
nikdo

přece internet nereguluje, tam šlo jen o internetová kasina

0 0
možnosti

ondra.novacisko.cz

13. 1. 2012 15:40
Re: nikdo

Oni tu žábu nechtěj uvařit, oni si jen myslí, že jí je zima.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS