Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jarno3

8. 12. 2011 12:14
Pan premiér

neletí do Bruselu cokoliv vyjednávat, ale poslušně podepsat jakýkoliv slint, co mu dají na stůl.RvRvRvRvRv

3 0
možnosti
BT

markyz.Gero

8. 12. 2011 11:08
tu vyjímku

nelze bez změny zákonů EU vyjednat,

0 0
možnosti
KZ

Karel Zvára

8. 12. 2011 12:26
Re: tu vyjímku

Tu výjimku nelze vyjednat bez změny primárního práva (tj. smluv o EU). A přístupová smlouva s Chorvatskem je právě takovou změnou primárního práva. Však ji také (aby platila) musejí ratifikovat všechny členské země.

0 0
možnosti
PH

petrph

8. 12. 2011 10:59
ba právě naopak

Pan premiér Nečas má tu nejlepší a neopakovatelnou možnost začít jednat o našem vstupu do eurozóny - a dojednat si ty nejlepší možné podmínky-taková šance se už nebude nikdy opakovat. Tedy nikoliv, že bych sázel na jistotu eura, můžeme říct že se nachází v té nejhlubší krizi. Ale každopádně na tom nemůžeme prodělat. Do doby než tam skutečně vstoupíme (a ta přípravná doba bude trvat bratru 2 roky) se euro buď položí (a my zůstaneme na koruně), a nebo se zvetí a svou pozici upevní. Že potom, až bude euro třeba za 35Kč a bude podloženo mezidohodami silných států eurozony (a třeba ty slabé odpadnou), budeme prstíčkem hrabat,aby nás tam vzali to už ani Nečas ani jiní nedohlédnou..

0 0
možnosti

Gaspard

8. 12. 2011 11:08
Re: ba právě naopak

Jenže pokud se euro v době zavedení u nás (a rozhodně to nebudou jen 2 roky - optimistický odhad je po roce 2016), tak aby se euro stabilizovalo, tak musí být v eurozoně jednotná finanční politika (rozuměj jednotné ministerstvo financí), které my se svojí silou nebudeme moci nijak ovlivňovat ani zevnitř ani zvenčí, protože tam bude vládnout tandem Německo-Francie. Staneme se tak z monetárního hlediska "Karlovarským krajem" eurozony.

1 0
možnosti
PS

Petr-007

8. 12. 2011 10:18
Referendum o menove politice neni zrovna standard

V CR se ostatne referenda moc neuchytila. Vemte to, ze Vaclav II. treba nebyhlasil referendum ani k tak zasadni veci jako rozdeleni statu a zbaveni obcanstvi. Menova politika je hodne odborna zalezitost a o tom by opravdu nemel rozhodovat plebs na zaklade medialni masaze extremistickych politiku, kteri se chopi kazde sance na zviditelneni. Jinak ja jsem pro EURo - duvod je jednoduchy je to pro me vyhodnejsi.

0 0
možnosti

Gaspard

8. 12. 2011 11:02
Re: Referendum o menove politice neni zrovna standard

Takže Švédi, kteří v referendu odmítli zavedení eura jsou podle vás nějací exoti? Aneb Švédi můžou a my ne?

Jinak ja jsem pro zavedení USD ze stejneho důvodu, jako váš pro euro.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Šťastně ženatý s několika závazky. EU-skeptik. Aktivní v politice. Člen Strany nezávislosti České republiky.