Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Šerlok Homeless

7. 2. 2011 19:54
Úřední dílo

§ 3

Výjimky z ochrany podle práva autorského ve veřejném zájmu

Ochrana podle práva autorského se nevztahuje na

a) úřední dílo, jímž je právní předpis, rozhodnutí, veřejná listina, veřejně přístupný rejstřík a sbírka jeho listin, jakož i úřední návrh úředního díla a jiná přípravná úřední dokumentace, včetně úředního překladu takového díla, sněmovní a senátní publikace, pamětní knihy obecní (obecní kroniky), státní symbol a symbol jednotky územní samosprávy a jiná taková díla, u nichž je veřejný zájem na vyloučení z ochrany, ...

0 0
možnosti

petrph

7. 2. 2011 18:58
Jenom to vyplňte pořádně

A myslete na reklamní agentury,a volební štáby. Oni si sice provádějí vlastní výzkumy (sčítání jednou za x let by jim bylo na nic) ,ale provádějí je  jen na úzkém vybraném vzorku obyvatel. Jenže,tenhle vzorek musí svojí sociální skladbou odpovídat poměrně sociální skladbě celého národa. A ta se jinak než celostátním sčítáním zjistit nedá.

Takže až se pak dočtete, že podle posledního průzkumu agentury xx má třeba ODS 40%podporu voličů nebo že se 60% národa dívá na Nově na Šeherezádu, a Vy jen kroutíte hlavou, tak to asi hodně lidí  blbě vyplnilo sčítací formuláře.:-(.

0 0
možnosti

Karel Zvára

7. 2. 2011 19:33
Re: Jenom to vyplňte pořádně

Považuji za jisté, že jde o vyhozené peníze. A to i pokud bych předpokládal, že všichni budou chtít všechny uvedené údaje poskytnout. Otázky jsou značně nesrozumitelné. Ve vztahu k odpovědím, u kterých jsem měl největší nejasnosti (zaměstnání, doba přepravy a podobně), mne v odpovědi ČSÚ přímo vybízí k využití časové blízkosti k rozhodnému okamžiku. To však může být značně zavádějící. Za hlavní problém považuji, že není možné uvést do formuláře "chybějící pozorování" - stát dokonce nutí respondenty, aby uvedli odpověď, i když respondenti odpověď neznají (stačí třeba ta o bydlišti matky při narození pokud je matka již po smrti či není schopná odpovědět).

Rozporuji Vaše tvrzení, že sociální skladbu nelze zjistit jinak než vyčerpávajícím šetřením (celostátním sčítáním). Jsou-li k dispozici některé jiné údaje, stačí například stratifikovaný výběr. Nejsou-li, prostý náhodný výběr na souboru v rozsahu podle požadovaného konfidenčního intervalu.

0 0
možnosti

František Matějka

7. 2. 2011 18:36
Dotaz

Dobrý den. Odpověď na Váš dotaz k mému postoji vynechali? Děkuji.

0 0
možnosti

Karel Zvára

7. 2. 2011 19:16
Re: Dotaz

Uvedl jsem kompletní odpověď, odpověď na Váš postoj tam tedy skutečně není. Zbývá tedy rozhodnout jediné - napíšu jim já nebo Vy? ;-)

0 0
možnosti

ursula

7. 2. 2011 18:32
Statistika

věda je,má však přesné údaje...Nebojte,oni nám to vyčíslí.Zprůměrujou nepřesné údaje a je to.;-O

0 0
možnosti

Mychal.B.

7. 2. 2011 18:46
Re: Statistika

Na druhou stranu, může mě hřát u srdce, že mé "nepřesné" údaje nijak nenaruší tuhle srandu za 2,5 miliardy ;-D

0 0
možnosti

Mychal.B.

7. 2. 2011 18:24
Takže žádné překvapení,

opět budou přesně sčítat nepřesná čísla :-P

0 0
možnosti

picky

7. 2. 2011 18:17
Jak při zajetí nepřítelem :

Jméno, hodnost a číslo! ;-D[>-];-D

0 0
možnosti

ja-sim

7. 2. 2011 18:17
myslím si, že

by měla být brána v potaz poznámka: cítíte-li otázku jako příliš osobní, nemusíte odpovídat

kdyby se mě na ulici zčista jasna někdo zeptal, jestli mám počítač, bude mi to nemilé, podezřelé, nebo alespoň podivné

mimo to na bytovou politiku má stát obecní úřady, ne údaj, jestli můj byt má okna na sever nebo žádná okna, nebo jestli ani nevím, kde je východ, respektive západ

tohle "sčítání" je samozřejmě vyňuchávání údajů, které při troše píle lze zjistit jinak, pokud jde o údaj tolik a tolik něčeho na tolik a tolik obyvatelstva, či rodin

0 0
možnosti

Chytry.Levicak

7. 2. 2011 17:15
dotazník má být srozumitelný i když nezáleží na vzdělání?

proboha proč si každý myslí,že chytrost a inteligence automaticky závisí na vzdělání?? No a co když mám doma pouze osmibitový počítač. Mám napsat,že teda vlastním počítač?

0 0
možnosti

Gladius

7. 2. 2011 17:47
Re: dotazník má být srozumitelný i když nezáleží na vzdělání?

Tak to je presne!

0 0
možnosti

Draggo

7. 2. 2011 17:01
Nebudu to vyplnovat pravdive,

mam podezreni, ze to poslouzi akorat ke zjisteni zivotni urovne obyvatelstva a tedy jestli se da jeste vic odirat. Takze nemam pripojeni k internetu, nemam pc, nemam tv, nemam zkratka nic soudruzi! :-P

0 0
možnosti

ybes

7. 2. 2011 16:39
ČSÚ

Jinými slovy: přesné výpočty s prstu vycucanými údaji....

0 0
možnosti