Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AD

darny

25. 11. 2010 17:38
Bohužel........

Co myslíte, přežije Euro a vůbec Evropská unie krach Porugalska a Španělska? A časem třeba Itálie? Bude schopná a ochotná je financovat? Máme štěstí, že České republiky se to spolufinancování "pomoci" netýká, protože ČR není členem eurozóny.

Bohužel, nemáte pravdu....Naše řiťolezecká vláda tajně řeší, zda se přidá k plánu na záchranu zemí eurozóny

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/vlada-tajne-resi-zda-se-prida-k-planu-na-zachranu-zemi-eurozony-pbw-/ekonomika.aspx?c=A101125_144834_domaci_kop

0 0
možnosti
KZ

Karel Zvára

26. 11. 2010 15:28
Re: Bohužel........

Myslím si, že měnová unie bez fiskálního a daňového sjednocení je nesmysl. A fiskální a daňové sjednocení by znamenaly federalizaci a další likvidaci konkurence mezi ekonomikami (daňové, legislativní, fiskální). Vlastně ta legislativní konkurence už skoro neexistuje (díky sekundárnímu právu a nově Lisabonské smlouvě).

Jak hezky napsal Petr Mach (http://blog.ihned.cz/c3-48322440-YMachP_d-ma-cr-pujcit-irsku-ne), ten záchranný fond de facto neexistuje. Je tvořen v tiskárně, jednotlivé státy do něj ještě nic nevložily. Všichni (včetně Slovenska) se tak zadlužují vůči tomu společnému fondu a bude pro ně zase o něco těžší z unie (monetární) vystoupit.

Takže z mého pohledu - čím dříve se rozpadne Eurozóna a Evropská unie, tím lépe. Čím později se tak stane, tím to bude bolestnější. Stačí si vzpomenout jak se rozpadl poslední takový umělý celek - Sovětský svaz. Koneckonců Brežněvova "omezená suverenita" je vlastně totéž jako EU-"sdílená suverenita".

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Šťastně ženatý s několika závazky. EU-skeptik. Aktivní v politice. Člen Strany nezávislosti České republiky.