Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lokutus

10. 5. 2010 13:36
Lži pana Fasulise

Pan Fasulis tvrdí mimo jiné, že socialistická vláda za problém nemůže, že to celé zvládla pravicová vláda strany Nová demokracie za pouhých pět let. Přitom celý ten problém má mnohem hlubší kořeny, než jak se nás pan Fasulis snaží přesvědčit.

http://dolezite.sk/Reckou_krizi_resi_cely_svet_krome_Recka_83.html

0 0
možnosti
A

Aabulafia

10. 5. 2010 11:03
nádhera

Někdy by si některé blogy (třeba ten Váš) mohli přečíst naši drazí politici a poučit se, jak se argumentuje proti názoru se kterým nesouhlasím - stručně, věcně, jasně a slušně. Dávám Vám karmu a svobodným přeju hodně štěstí do voleb.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

10. 5. 2010 7:19
Jasně, stručně. Díky autore.

Taky bych si v bance nepůjčila s 13% úrokem, abych to mohla sousedovi půjčit s 10% úrokem a 3% prodělat, byť by mou odměnou měl být dobrý pocit z podání pomocné ruky. Něco jiného by bylo, pokud by moje finanční situace byla tak dobrá, že bych si nemusela půjčovat u banky a mohla sousedovi půjčit ze svého, pak bych sice nevydělala(na úrocích), ale mohla bych mít zcela jistě ten dobrý pocit z podání pomocné ruky. Většina lidí si tyhle věci neuvědomuje, protože ať už jdou do Řecka peníze přes MMF pro obyčejného občana jsou to pořád peníze poněkud virtuální, takže nám snadno pan Fasulis může namluvit, že jim vlastně nepůjčujeme ze svého.:-(Jitka Gotterová

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

10. 5. 2010 8:32
Re: Jasně, stručně. Díky autore.

Vážená paní Gotterová, pokuste se oprostit od osobních antipatií, které ke mně chováte a uvažujte.

MMF byl založen v roce 1949, aby pomohl zemím, které se dostanou do ekonomických potíží. Dnes se v něm dobrovolně organizuje 185 zemí celého světa. Jediný, kdo tam není, jsou Kuba, Severní Korea a ještě asi 3 země. Jinak je to takové ekonomické OSN. Ty země se dohodly, že tam budou mít uloženy vklady. Finančně tam má nejvíce USA a Japonsko. My tam taky svou máme svou kapku (řádově 1 promile). Myslíme si totiž, že být členem tohoto širokého mezinárodního klubu je dobrá věc. Protože nikdy nevíte, kdy jej budete potřebovat.

Pokud jste natolik sobecká, že to nedokážete skousnout, pak volte stranu, která má vystoupení z MMF v programu a když vyhrajete, můžeme z MMF vystoupit a zařadit se po bok Kuby a Severní Koreji.

Ty peníze si my nepůjčujeme! Převádíme pouze 3% z našich povinných devizových rezerv do fondu MMF. Rozhodnuto o tom bylo před rokem po dohodě EU. Co vy jste za člověka??

0 0
možnosti
M

MORHHO

10. 5. 2010 5:48
Velmi dobře napsané !

R^

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

10. 5. 2010 0:48
Koukám, že Váš oblíbenec je Strejček

Koukám, že Váš oblíbenec je europoslanec Strejček. Možná byste měl vědět, že je to taky lhář. Minimálně tady lhal jako kldyž tiskne :-)

http://fasulis.blog.idnes.cz/c/124054/Pane-europoslanece-Strejcku-proc-lzete.html

To neznamená, že jsem zanevřel na ODS, ale je to dobré vědět. Dobrou noc. :-)

0 0
možnosti
VB

velky bratr

10. 5. 2010 1:21
Re: Koukám, že Váš oblíbenec je Strejček

ODS je jen jednou frakci velke celoparlamentni fasiticke strany. Svobodni jsou jeji frakci nejspise taky (spojkou je klaus). Veschny tyto partaje lzou, to je normalni, nic jineho strany usilujici o absolutisticky stat ani delat nemohou - jen jde o miru toho, jak se budou veci ridit. CSSD+KSC to chce resit viditelne centralne, fasiticteji ladena kridla pak chteji moc prevadet na velke financni skupiny primo - oboji je levicackej nesmysl.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

10. 5. 2010 0:45
Citujete mě nepřesně

Dobrý pozdní večer. Díky za článek, jsem rád, že téma vyvolalo reakce.

1) Musím Vás opravit v záásadní věci, nepsal jsem, že náš vklad je úročen 1%, ale cituji se: "Jediné, co ztrácíme, je rozdíl v úročení, což dělá (podle Kalouska) asi o 1% menší úročení." Psal jsem o rozdílu v úročení 1%!

2) Svobodní psali, že půjčujeme Řecku 26 mld - tvrdím i nadále, že je to LEŽ jako věž. Řecku půjčují země Eurozóny a MMF. To, že máme v MMF prostředky, ještě neznamená, že Řecku půjdou zrovna ty naše prostředky a dokonce ani zprostředkovaně.

MMF disponuje pro tyto účely 750 mld dolarů. Náš vklad v tom je kapka v moři a nemůžete tvrdit, že zrovna tato kapka půjde Řecku -  to je demagogie.

Ještě jeden příklad - Máte peníze dejme tomu 10.000 krorun a uložíte si je, dejme tomu, v Komerční bance. Váš soused si v téže bance vezme úvěr na hypotéku. Taky budete tvrdit všude v okolí, že Váš soused staví za Vašich 10.000 svůj barák? To je totéž. Dobrou noc.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

10. 5. 2010 1:17
Re: Citujete mě nepřesně

2) jste demagog - ano pokud skrze kb pujcite sousedovi, pak pujcite sousedovi. Ze na tom po ceste vydela banka a v pripade, ze soused totalne zbankrotuje zaplatite si to z vlasnich dani je vec druha.

Pokud nekomu, kdo neco dela nejak prispeji, pak tim neprimo delam to, co dela on. Takze ano, pujcujeme Recku, zda presne 26 mld ci jinou sumu je vcelku putynka, jde o princip - sami mame dluhy na vsech frontach a misto splaceni nevyhodne pujcujeme.

0 0
možnosti

Libri

10. 5. 2010 0:10
když si rozpočítáte dlužnou částku našich 40% HDP

na daně odvádějící přímé plátce, zjistíte že je politicky nerálné kdykoli začít s umořováním vlastního dluhu, navíc realita je taková že při současné tendenci jak se schvalují schodky ale skutečnost je však ještě mnohem horší (a akorát se to okecává, místo aby byli politici hnáni k zodpovědnosti), bude dlužná částka během pár let dvojnásobná. to že je v řecku nyní zadlužení trojnásobné (120% HDP) znamená, že to nikdy nesplatí. vlastně si půjčují na splátky úroků. kdo tvrdí že se jedná o půjčku řecku je méněcenný naiva anebo prohnaný lhář

0 0
možnosti
ZOM

Zmatený oranžový mudrlant

10. 5. 2010 0:06
Paroubkův socialismus je koncentrovaná nenávist.

0 0
možnosti
K

kaktusak

9. 5. 2010 23:34
Kapitalistické čachry s penězi nic neřeší

Je nezbytné zavést systém, kde je poctivá práce odměňována a zlodějina postihována. Tedy socialismus.

0 0
možnosti
Z

zanetam

9. 5. 2010 23:20
miluju

ty, co si daji do oblibenych stranek svou vlastni;-D.

0 0
možnosti